Borscht is a "standing dish" in many cafeterias and restaurants and, of course, it is cooked at home, but as opposed to the pancakes with caviar, for example, this is the "true Russian dish", the usual daily meal for Russians.
By the way, the specific character of the Russian second course (of a meal) is that food should not be boiled soft during the cooking – it's not a cream soup, but a broth with the pieces of boiled vegetables and meat. Borscht is usually cooked with pork, but beef or chicken are also acceptable.
In the opening there is borscht from a restaurant car, and in the first series – homemade dish, cooked by Bella/April.
It is served right: with sour cream and parsley. And with a brown bread...
|
Борщ является «дежурным блюдом» в столовых и домашних ресторанах и, разумеется, его готовят дома, так что, в отличие от, например, блинов с икрой, это «истинно русское блюдо» для русских действительно является привычным и каждодневным.
Кстати, специфика русских горячих блюд в том, что при приготовлении продукты не должны развариваться – это не суп-пюре, а бульон с кусочками варёных овощей и мяса. Борщ обычно варят из свинины, но также допустима говядина или курятина.
В опенинге показан борщ из вагона-ресторана, в 1-й серии – домашний, приготовленный Беллой/Апрель.
Подаётся он по правилам: со сметаной и зеленью. И с чёрным хлебом…
|